Härlig promenad med Bullen

Nu har jag precis kommit in från en riktigt härlig promenad med Bullen. Det blev en timme i skogen och jag är sådär skönt trött i benen. Jag behövde verkligen komma ut idag för jag kände mig väldigt trött och irriterad, men nu när jag har fått lite frisk luft i mig och fått en chans att rensa tankarna så är jag på mycket bättre humör. Naturen får mig alltid att må bättre! Vissa dagar vill jag bara sitta på en stubbe och andra dagar behöver jag röra på mig. Idag ville jag röra på mig, så vi strövade runt över stock och sten tills jag kände att humöret lättade och sedan lekte vi lite.

Jag brukar ofta låta Bullen göra små övningar i skogen, som att hoppa upp på stubbar och stenar, balansera på stockar och söka godisbitar i mossan. Hundar behöver nämligen inte bara motion för kroppen utan också för hjärnan, och eftersom Bullen inte kan lösa korsord eller läsa böcker så ger jag honom små uppgifter som är mer eller mindre kluriga att lösa. Dessutom bör hundar få utlopp för de egenskaper de är avlade för, och eftersom Bullen är en labrador, det vill säga en apporterande jakthund, så älskar han förstås att apportera.

Jag är dock ingen jägare så jag låter honom apportera leksaker istället. Nu är Bullen visserligen inte aktivt avlad för jakt, men man märker ändå att arvet finns där. Han vill apportera helt enkelt, så det brukar vi göra. Jag tar med mig en boll eller någon annan leksak och så får han sitta och vänta när jag kastar iväg den. Ibland får han se vart jag kastar och ibland får han leta efter den. Det är livet tycker Bullen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *