Korsett sökes!

När det gäller kvinnor i vilda västern så framställs dessa ofta i filmer som prostituerade eller som hjälplösa och maktlösa medborgare av samhället, men faktum är att kvinnor i väst hade en mycket mer jämställd roll gentemot män än vad kvinnor i öst hade. Kvinnor fanns även i arbetslivet, speciellt i städerna, men de hjälpte också till på nybyggarnas gårdar. Så kallade saloon girls sågs som glamourösa prostituerade, men många av dem kunde faktiskt försörja sig på att enbart dansa för män.

Jag har en svag punkt för dessa saloon girls, inte för att jag nödvändigtvis delar deras syn på hur man bör försörja sig, men jag kan inte låta bli att gilla deras kläder. Jag älskar deras glammiga kläder med kjolar i volanger, strumpeband och korsetter. Det här är inte något som vanligtvis syns i min klädstil som är lite mer ”jordnära” och mer inspirerad av indiankulturen med färger och mönster, men jag skulle väldigt gärna vilja ha en riktig korsett. Tyvärr är riktiga korsetter väldigt dyra eftersom man ofta måste specialbeställa, så jag tänkte höra med er bloggläsare om ni kanske har någon korsett som ni vill bli av med lite halvbilligt?

Korsetten ska alltså inte vara en sådan som bärs under kläderna utan en utsmyckad korsett som bärs som den är, gärna i rött och svart och gärna med detaljer av band, pärlor, spets eller annat. Det ska alltså inte vara en maskeradkostym utan en riktig korsett. Jag har vanligtvis storlek 36 upptill men kan skicka mer exakta mått om det behövs. Pris diskuterar vi när jag har fått se bilder. Maila till johanna@indianmarknad.se om du tror att du har något som intresserar mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *