Naturen

Indianer har en stark kontakt med naturen, och jag förstår verkligen varför. Jag måste få vistas i naturen för att kunna ladda mina batterier. Egentligen skulle jag vilja bo i stuga ute i skogen, men då tror jag faktiskt att jag skulle sakna stadslivet lite. En bra kompromiss är ett hus som inte ligger för centralt och som har närhet till naturen samtidigt som det inte ligger allt för långt bort från ”civilisationen”. Vi bor ganska bra så som vi har det nu, men det här huset hyr vi bara. När det är dags att köpa något eget kommer jag att leta efter ett ännu bättre läge.

Så ofta jag kan tar jag med mig Bullen ut i skogen. Väderleken spelar ingen roll, så länge det inte är åska eller snöstorm. Trevligast är det förstås när man kan sitta på en stubbe i några timmar och meditera och titta på när Bullen strosar runt och undersöker naturen, men det kan också vara riktigt mysigt när det är ett lätt höstregn och man får andas in den friska luften och känna alla dofter som kommer fram när man kliver i mossan med sina stövlar.

Jag går sällan efter stigar och jag går gärna så långt bort från trafik och stadsbuller som möjligt. Jag behöver tystnaden och lugnet för att kunna rensa tankarna. Om man vistas mycket i naturen lär man sig att hitta utan stigar, och skulle jag komma bort så har jag alltid Bullen som kan nosa rätt väg hem. Ibland känner jag faktiskt att jag har bättre kontakt med naturen och djuren än vad jag har med andra människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *