Stor förändring i grunden!

Nu har jag kostat på mig något alldeles lite extra i inredningsväg här, någonting som inte gör någon direkt större synlig skillnad. Men trots det var det värt vartendaste öre. All inredning behöver ju inte handla om att hemmet ska se finare och bättre ut, utan ibland handlar det helt enkelt om förbättrad bekvämlighet, och det är precis det som jag investerat i nu. Men nu märker jag att jag inte berättat vad det är jag skaffat mig ännu. Det är någonting som jag tänkt skaffa mig i flera år men av någon anledning bara skjutit upp och skjutit upp, inte minst för att jag trott att det skulle bli mycket dyrare än det till slut faktiskt blev. Så vad är det då jag skaffat mig! Jo det ska jag berätta… NU!

Golvvärme!
Jag har helt enkelt låtit installera vattenburen golvvärme hemma, och Det är nästan lite svårt att faktiskt beskriva hur pass stor skillnad det gjort. Element är väl ok på sitt sätt, men golvvärme är någonting helt annat. Jämn värme som stiger upp från golvet; det är betydligt behagligare än element kan jag säga. Men det bästa av allt är nog ändå att det nu går att gå omkring barfota lite hur som helst. Annars är ju kalla golv någonting som många av oss fått lida av, och det är INTE roligt! Men med golvvärme… ja jag går runt barfota mest hela dagarna, fast det är mitt i vintern. Innan golvvärmen så var det inte alltid helt bekvämt, om man säger så!

Sedan så har golvvärme en liten annan fördel jämfört med element också, och det är att det inte krävs lika mycket uppvärmning för att nå samma värme. Helt enkelt för att värmen sprids jämnt över bostaden. Element ”strålar” ju ut sin värme, vilket leder till rätt stora värmeförluster. Vad jag menar här är helt enkelt att golvvärme inte bara är en skön lyx, utan att det också kan innebära en besparing på uppvärmningskostnaderna. Men det är mest en ursäkt, jag skaffade golvvärme i huvudsak för att den är skön, och det tycker jag räcker som skäl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *